Iran Import - logo Iran Import Persiske Tepper


Produksjonen i de områdene som fremstiller pakistanske tepper har ikke noen lang tradisjon å bygge på. Den ble satt i gang i 1940-årene på kommersielt basis.

Teppeindustrien er konsentrert omkring byene Karachi, Lahore og Hyderabad.

Man har bestrebet seg på å fremstille gode kvaliteter og har kopiert mønstre fra andre teppe-områder. Det er primært turkmenske og kaukasiske, men også iranske mønstre som er grunnlaget.

Knutene er persiske, fargene syntetiske og ullen er maskinspunnet. Ullen er det sikreste kjennetegn på pakistanske tepper. Den virker mykere enn andre ulltyper som anvendes til teppeknytting. Før ble ullen vasket i glyserin for å få den skinnende og myk, men dette gikk litt på bekostning av holdbarheten. Senere ble det importert Merino-ull fra Ny-Zealand for å oppnå samme glans og konsistens uten den kjemiske behandlingen.

Ser en bort fra at disse teppene ikke har noen lang tradisjon bak seg, er de likevel ekte håndknyttede tepper. På grunn av støtte fra regjeringen i Pakistan er de rimelige, og vil nok derfor bli valgt av mange.

Det vanligste mønster er Bokara som opprinnelig stammer fra en by i Turkmenistan. Pakistansk Bokara blir knyttet i forskjellige farger. Vanligst er knall rødt eller burgunder, gammelrosa, mørkeblått eller beige.

Knutetetthet fra 106.000 til 450.000 pr. kvm.